Навіщо Росія стягує до окупованого Крим військову техніку: що задумав Путін
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо Росія стягує до окупованого Крим військову техніку: що задумав Путін

Навіщо Росія стягує до окупованого Крим військову техніку: що задумав Путін
Джерело:  online.ua

Росія стягує військову техніку до окупованого Криму, щоб заблокувати доступ не тільки військовим супротивникам, але і гуманітарним організаціям та міжнародним експертам.

Про це заявив міністр з тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МінТОТ.

"Російська Федерація має потужний фізичний фактор, який вона застосовує для блокування. У військовій теорії - це так звана зона, на яку ні з повітря, ні з моря, ні з суші не можна було б потрапити. Тому Росія застосовує розширений військовий компонент для обмеження доступу не тільки для можливих супротивників у військовому плані, а й для гуманітарних організацій, міжнародних експертів, моніторингу", - пояснив Вадим Черниш.

Він нагадав, що вже в Джанкої окупанти додатково розгорнули чотири ракетних комплекси С400. За словами глави МінТОТ, все це для того, щоб контролювати акваторію моря і територію України. Ці дії Москви свідчать про військову загрозу з боку Росії, яка за будь-яких обставин буде впливати на рух кораблів в українські порти.

Нагадаємо, кілька днів тому в Міноборони РФ заявили, що на полігонах в окупованому Криму понад 1000 військовослужбовців з'єднання берегової оборони зі складу армійського корпусу Чорноморського флоту беруть участь в бойовій підготовці. Крім цього, за останній місяць російські військові розгорнули в окупованому Криму новий береговий ракетний комплекс "Бал", ракетний комплекс "Бастіон" і С-400 "Тріумф".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що командувач ООС Сергій Наєв назвав нові цілі Путіна на Донбасі, які полягають у створенні сухопутного коридору з Маріуполя до окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?