"Ми розоримо Туреччину": Трамп шокував новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми розоримо Туреччину": Трамп шокував новою заявою

"Ми розоримо Туреччину": Трамп шокував новою заявою
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп пригрозив Туреччині розоренням, якщо після відходу американських військ з Сирії Анкара під час своїх операцій буде атакувати сирійських курдів. Про це він написав у своєму Twitter, передає ONLINE.UA.

"Ми розоримо Туреччину в тому випадку, якщо вони атакують курдів", - сказано в повідомленні президента США.

Окрім того, Трамп наголосив, що "курди в свою чергу не повинні провокувати Туреччину". Трамп зазначив, що необхідно створити "буферну зону в 20 миль" (близько 32 км).

Як відомо, турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган раніше заявив, що Анкара готова почати операцію на сході від Євфрату, а також в сирійському Манбідж проти сил самооборони сирійських курдів, якщо США не виведуть їх звідти. Пізніше він додав, що вирішив відкласти початок військової операції в Сирії після телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом 14 грудня за підсумками якого Трамп прийняв рішення вивести американські війська із Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сполучені Штати і союзники станом на 7 січня розгромили 99% терористичного угруповання "Ісламська держава" у Іраку та Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?