Коли Україна стане членом НАТО - неочікуваний прогноз експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна стане членом НАТО - неочікуваний прогноз експерта

Коли Україна стане членом НАТО - неочікуваний прогноз експерта
Джерело:  online.ua

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко прогнозує, що Україна може стати членом НАТО продовж 5-10 років. Він сказав, що можливість досягти стандартів військового альянсу є "досить реалістичною", а план реформування української армії має бути завершений до 2020 року.

З даною заявою він виступив в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє ONLINE.UA.

За його словами, принциповим кроком в цьому процесі є те, що стосується управління Міністерства оборони, Генштабу.

"Принциповим є те, що Україна відходить від російської системи управління, в якій Генштаб входив до складу Міноборони, як це було в царській Росії, в радянських збройних силах і як це залишається в сучасній РФ і переходимо до так званої англо-саксонської системи, в якій Міноборони виконує суто воєнно-політичну функцію, всебічно забезпечуючи Збройні сили", - каже Романенко.

Нагадаємо, 8 січня глава Місії України при Організації Північноатлантичного договору Вадим Пристайко повідомив, що Україна може вступити до НАТО після приєднання Македонії, однак необхідно багато працювати у цьому напрямку. Обігнати Македонію Україні не вдасться.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі, заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?