"Дочка" російського банку відсудила фабрику АВК - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

"Дочка" російського банку відсудила фабрику АВК - перші подробиці

"Дочка" російського банку відсудила фабрику АВК - перші подробиці
Джерело:  Finbalance

"Промінвестбанк", який належить російській держкорпорації "Внєшекономбанк", відсудив у "Кондитерської фабрики А.В.К" завод в Дніпрі за борги за договором про відкриття кредитної лінії в 1,37 мільярда гривень. Це підтверджує постанова Господарського суду Донецької області, передає ONLINE.UA з посиланням на  Finbalance.

"Суд звернув стягнення на нерухомість, де розташовані виробничі цехи фабрики АВК, а також основні засоби і транспорт", - сказано в повідомленні.

У рішенні суду зазначається, що вказане майно в рамках процедури виконавчого провадження продадуть на публічних торгах. За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами "Кондитерської фабрики АВК" є Володимир Авраменко та Валерій Кравець.

2 роки тому Авраменко констатував, що "кредиторами компанії є банки країни-окупанта, а переговори з ними вести складно". За його словами, він готовий був покрити частину боргу АВК, але яку саме частку заборгованості зможе повернути банкам, не уточнив.

"Борг АВК перед кредиторами становить 160 млн доларів. Але ніхто не буде віддавати борги - бізнес зруйнований", - сказав бізнесмен.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що в зв’язку з нападом Росії на українські кораблі в Керченській протоці  російські банки можуть бути відключені від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?