Неочікувано: Польща хоче створити штучний острів поряд з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: Польща хоче створити штучний острів поряд з РФ

Неочікувано: Польща хоче створити штучний острів поряд з РФ
Джерело:  online.ua

Влада Польщі планує створити штучний острів у Віслінській (Калінінградській) затоці, передає ONLINE.UA з посиланням на польські ЗМІ.

Як зазначається в повідомленні, острів буде створений в територіальних водах Польщі. На його спорудження буде використаний грунт, який з'явиться при будівництві судноплавного каналу через Віслінську (Балтійську) косу.

"Штучний острів повинен мати площу близько 181 га. Канал через косу буде побудований в селищі Новий Світ, де знаходиться найвужче місце піщаного півострова.Судноплавний канал через косу буде з'єднувати Балтійське море з Віслінською затокою і призначатися для того, щоб в порт Ельблонг могли заходити великі судна. Вартість будівництва каналу оцінюється в 880 млн злотих", - сказано в повідомленні.

Польська влада переконана, що канал дозволить активізувати судноплавство під прапорами країн ЄС в затоці, оминаючи територіальні води Росії. Наразі в Польщі невдоволені тим, що затока практично відкрита тільки для кораблів під прапором Польщі. Пройти в затоку можна лише через російський порт Балтійськ, що вельми проблематично через складні і тривалі процедури.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія почала нове незаконне будівництво на Курильських островах. У МЗС Японії висловили протест через реалізацію скандального інфраструкторного проекту Москви на теренах своєї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?