Шокуючі цифри: скільки років українцям треба відкладати на власне житло
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуючі цифри: скільки років українцям треба відкладати на власне житло

Шокуючі цифри: скільки років українцям треба відкладати на власне житло
Джерело:  Сьогодні

Журналісти видання "Сегодня" підрахували, скільки часу і з якими доходами середньостатистичний українець повинен економити та відкладати гроші, щою придбати власне житло, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що середня ціна за квадратний метр квартири у Києві у грудні 2018-го становила приблизно 1030 доларів. Подібна ситуація на місцевих ринках нерухомості спостерігається й в інших великих містах України – Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі.

В Держстаті повідомляють, що середньомісячні загальні доходи одного домогосподарства у першому півріччі 2018 року становили 9249 гривень.У місті заробляли в середньому 9541 гривню за місяць, в селі – 8648 грн. На одне домогосподарство припадає в середньому по 2,11 людини.

"Таким чином, сім'я з двох осіб заробляє в середньому трохи більше 9 тисяч гривень на місяць. Водночас середні витрати становлять приблизно 8150 гривень, або ж 3863 гривень на одну людину... Якщо не брати до уваги й інші щомісячні витрати у вигляді оплати за проїзд, купівлі одягу, техніки, витрат на відпочинок тощо, то щомісяця середньостатистична українська сім'я може відкласти приблизно 4500 тисячі гривень", - сказано в повідомленні.

Якщо українська родина щомісяця відкладатиме по 4432 гривні (сума, яка залишається після витрат на їжу і комуналку), то на квартиру вартістю в мільйон їм доведеться збирати майже 19 років (226 місяців). У Львові на подібну квартиру доведеться збирати трохи менше – приблизно 15 з половиною років. Майже стільки часу доведеться складати чесно зароблені, якщо плануєте купити житло в Одесі.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в окупованому Донецьку масово віджимають квартири у місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?