Європейські дипломати терміново їдуть на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Європейські дипломати терміново їдуть на Донбас

Європейські дипломати терміново їдуть на Донбас
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом зі своїми колегами з Литви Лінасом Лінкявічюсом, Латвії Едгарсом Рінкевичсом, Естонії Свеном Міксером і Польщі Яцеком Чапутовичем терміново їдуть на Донбас - дипломати прибудуть в Маріуполь уже 15 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського відомства.

"Дипломати поїдуть в Донецьку область, щоб познайомиться з актуальною соціальною та економічною ситуацією в регіоні, ускладненою російською агресією. Зокрема, створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська і Маріуполя", - сказано в сообщении.

Окрім того, вказано, що дипломати планують оцінити безпеку в області. Варто зазначити, що цього ж дня Маріуполь відвідає міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак. Нагадаємо, Лайчак вступив в повноваження голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).

"Багато міністрів наших партнерів і країн-друзів відвідають Маріуполь. Керівник ОБСЄ, пан Лайчак, теж відвідає Донбас. Не буду свідомо, з міркувань безпеки, говорити, куди ми поїдемо", - розповів Клімкін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Йенсен заявив, що агресивна поведінка Російської Федерації в світі ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність, що робить можливим виникнення нової війни в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?