"Це неприйнятно": в Росії розізлилися на нову заяву США
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це неприйнятно": в Росії розізлилися на нову заяву США

"Це неприйнятно": в Росії розізлилися на нову заяву США
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова назвала попередження німецьких компаній про ризик попадання під санкції через участь в будівництві газопроводу "Північний потік - 2" частиною програми зі стримування Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Це частина великої програми. Є довгострокова програма з глобального стримування нашої країни, яка історично реалізується. І є короткострокова її частина. Звичайно, це неприйнятно. Звичайно, це не входить в обов'язки посла, м'яко кажучи. А за великим рахунком, їм суперечить" , - зазначила Захарова.

Зазначимо, що раніше посол США в Німеччині Річард Гренелл розіслав німецьким фірмам, які беруть участь в реалізації проекту "Північний потік - 2" листи з попередженнями про те, що "фірми, що беруть участь в російському секторі експорту енергії, займаються тим, що пов'язано зі значним ризиком санкцій".

Німецький хімічний гігант BASF і енергетичний концерн Uniper, які є партнерами російського газового монополіста в будівництві газопроводу "Північний потік-2", сприйняли листи як погрозу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США пригрозили інвесторам "Північного потоку-2", пообіцявши санкції компаніям Allseas і Saipem, якщо вони не вийдуть з російського проекту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?