У Меркель жорстко відповіли на погрози з боку США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель жорстко відповіли на погрози з боку США

У Меркель жорстко відповіли на погрози з боку США
Джерело:  online.ua

Нова очільниця німецької партії "Християнсько-демократичний союз" Аннегрет Крамп-Карренбауер відповіла на попередження посла США у країні про санкції щодо німецьких компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2", передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Так, нова голова партії, яка змінила на цій посаді Ангелу Меркель, зазначила, що "подібні погрози" від американського дипломата Річарда Греннела у бік Німеччини звучать не вперше.

"Слід сказати, що така форма дипломатичного звернення незвична, але вона не є новою. Подібне ми вже бачили під час його вступу на посаду. Німецький бізнес уже дав на це однозначну відповідь", – заявила Крамп-Карренбауер.

Окрім того, на його думку, будівництво газогону є важливим для Німеччини з огляду на ситуацію в Україні.

"Ми хочемо цей енергетичний проект зробити таким, щоб він був європейським, а особливо враховував, зокрема, інтереси безпеки України - це також наша власна відповідальність", – каже політикиня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель визнала провал переговорів з Росією по Азовському морю — Москва відмовилася від розширення місії ОБСЄ, яка могла б контролювати ситуацію в Керченській протоці, на чому наполягав Берлін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?