"Вони нас бояться": в Росії виступили зі скандальною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Вони нас бояться": в Росії виступили зі скандальною заявою

"Вони нас бояться": в Росії виступили зі скандальною заявою
Джерело:  online.ua

 На даний момент Росія не бачить сенсу у поверненні до Парламентської асамблеї Ради Європи. У РФ переконані, що ПАРЄ боїться їхньої позиції. З даною заявою виступив спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін, передає ONLINE.UA.

На його думку, передумовою для повернення Росії у ПАРЄ є повне відновлення прав їхньої делегації.

"У ПАРЄ зараз кажуть: ми можемо повернути вам право голосу, але в усіченому вигляді. Про яку довіру тут може йти мова? Сьогодні рішення в Асамблеї приймаються більшістю голосів від числа тих, хто присутній в залі", – заявив Володін.

Він також додав, що асамблея повинна забезпечувати можливість заявляти позицію кожній країні.

"А сьогодні там більше бояться, що ми взагалі щось можемо сказати", – заявив він.

Володін також зазначив, що така ситуація "не залишає можливостей для подачі заявки на участь у роботі ПАРЄ".

"Якщо регламент Асамблеї не будуть змінений, то нам немає сенсу брати участь в цій структурі і перераховувати на її потреби великі кошти в якості внесків", - сказав політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія не подала в доповідь про повернення в ПАРЄ, що було її єдиною можливістю повернутися в організацію в 2019 році. Тепер це питання буде розглядатися, в кращому випадку, влітку наступного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?