Як проходить суд над полоненими українськими моряками - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Як проходить суд над полоненими українськими моряками - перші подробиці

Як проходить суд над полоненими українськими моряками - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Затримані росіянами в районі Керченської протоки українські моряки відмовляються давати свідчення в суді країни-агресора, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

Як відомо, 15 січня у суді розглядають клопотання слідства про продовження морякам терміну утримання під вартою на 3 місяці, до 6 квітня.

"Засідання проходять у трьох різних залах одночасно, на лаві підсудних не опиняються більше чотирьох обвинувачених за раз", - сказано в повідомленні.

У ході засідання про продовження арешту обвинуваченим Богдану Головашу, Сергію Попову, Андрію Шевченку й Володимиру Терещенку чоловіки заявили, що не відповідатимуть на питання суду, які не стосуються установлення їхніх осіб.

"На подальші запитання відмовляюся відповідати відповідно до статті 17 Женевської конвенції", – заявив кожен із них.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін пов’язав затримання українських моряків біля Керчі з загрозою підриву Керченського моста. Окрім того, очільник Кремля додав що РФ буде робити в Криму все для свого захисту, хоча "зайвого" робити не планує.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  Путін розповів, що його кум, лідер проросійської організації "Український вибір — право народу" Віктор Медведчук літав у Росію, щоб домовиться про звільнення 24 українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?