Масштабні протести у Франції: Макрон зважився на неочікуване рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабні протести у Франції: Макрон зважився на неочікуване рішення

Масштабні протести у Франції: Макрон зважився на неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон прийняв рішення офіційно розпочати національні дебати, метою яких є спроба відповісти на вимоги руху "жовтих жилетів", передає ONLINE.UA з посиланням на AP.

15 січня французький лідер відвідує невелике нормандське місто Гран-Буртерульд, де має зустрітися з близько 600 мерами і чиновниками. Окремі групи "жовтих жилетів" закликали до протестів у містечку під час візиту президента.

"Місцева влада тимчасово заборонила рух автотранспорту у регіоні та обмежила доступ до міста – туди допускають тільки місцевих жителів та тих, хто там працює. Також до міста звезли велику кількість правоохоронців", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, нещодавно Макрон у "листі французам" запропонував провести обговорення, на яке виніс декілька питань.

Головні питання, які хоче обговорити президент виглядають так: які податки потрібно знизити? на що держава повинна витрачати гроші в пріоритетному порядку? чи не надто багато у Франції бюрократичних бар'єрів? чи не слід частіше проводити референдуми і хто може їх ініціювати? Громадяни можуть виносити на розгляд свої питання. Очікується, що дебати триватимуть до 15 березня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Макрон повідомив, як уряд Франції відповість на погроми "жовтих жилетів", які брали участь в акціях протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?