Вчені назвали найсильніший вид болю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали найсильніший вид болю

Вчені назвали найсильніший вид болю
Джерело:  online.ua

Співробітниками Інституту анестезіології та дослідження болю при Стенфордському університеті (США) склали рейтинг найсильніших видів болю.В нього потрапили хронічні болі, з якими людина не здатна впоратися самостійно, без прийому препаратів, передає ONLINE.UA з посиланням на "Медікфорум".

На першому місці – біль від запалення трійчастого нерва. Вчені зазначають, що жінки у своїх відгуках про біль, що викликається запаленням трійчастого нерва, характеризують його навіть сильнішим від больових відчуттів при пологах.

"Запалення трійчастого нерва проявляється інтенсивними, пекучими болями в обличчі, які порівнюють з ударом електричним струмом. Невралгія трійчастого нерва зустрічається у 2-4 людей на 100 000. Захворювання частіше буває у жінок, ніж у чоловіків, і зазвичай розвивається у людей старше 50 років", - сказано в повідомленні.

На другому місці - біль від старих травм. Контролювати такий біль неможливо – він здатен виникнути в будь-який час. За словами медичних фахівців, люди недооцінюють наслідки колись отриманих травм, тоді як вони сприяють ураженням тканин і суглобів, прискорюють розвиток дистрофічних змін у них.

Далі в рейтингу - біль, пов'язаний з онкологічними захворюваннями. Біль відчуває кожен другий пацієнт онкологів, до 80% пацієнтів, при цьому стикаються із сильним болем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  вчені довели користь сонячної засмаги для головного мозку людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?