"Це нова зброя Путіна": в США зробили тривожний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це нова зброя Путіна": в США зробили тривожний прогноз

"Це нова зброя Путіна": в США зробили тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Посол США у Берліні Річард Гренелл заявив, що газопровід "Північний потік-2" розробили лише з метою створення альтернативного маршруту транспортування російського газу до Європи поза Україною. При цьому Росія може знову вирішити використовувати енергію як зброю проти Європи, передає ONLINE.UA з посиланням на Rheinische Post.

Варто зазначити, що раніше Гренелл розіслав листи електронною поштою німецьким компаніям, які беруть участь у проекті. Таким чином американський дипломат нагадав їм про ризик санкцій з боку США.

За словами дипломата, зміст цих листів нічим не відрізняється від заяв, які у США робили публічно.

"Компанії, що працюють у сфері російського енерго-експортного сектору, ризикують можливими санкціями. Уряд США і Конгрес мають чіткі застереження щодо енергетичної безпеки і геополітичного впливу "Північного потоку-2", і я буду продовжувати політику США", - каже він.

Гренелл наголосив, що "Північний потік-2" не є економічним проектом. Дипломат вважає, що його розробили лише для того, аби створити альтернативний маршрут транспортування російського газу на шляху до Європи поза Україною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський газопровід "Північний потік-2", який має пролягати через Балтійське море, не спрямований на інтерес європейських споживачів, тому не повинен бути втіленим і запущеним. Окрім того, він цілковито перекроїть енергетичну мапу Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?