Неочікувано: у Росії хочуть брати на держслужбу "колишніх українців"
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: у Росії хочуть брати на держслужбу "колишніх українців"

Неочікувано: у Росії хочуть брати на держслужбу "колишніх українців"
Джерело:  online.ua

У Росії прийматимуть на цивільну і муніципальну службу громадян України, які отримали російський паспорт . Відповідний законопроект Держдума РФ ухвалила в першому читанні 15 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Зазначається, що авторами ініціативи виступили кілька депутатів Держдуми.

"Вони запропонували внести зміни в закон про громадянство РФ. Нові правки визнають "колишніх українців" в Росії "особами, які не мають громадянства України на підставі добровільного волевиявлення". Для цього їм потрібно буде вступити до громадянства РФ і отримати посвідчення особи.У Держдумі зазначають, що в основному законопроект торкнеться жителів окупованого Криму і Севастополя", - сказано в повідомленні.

Як відомо, російське законодавство не дозволяє приймати на державну цивільну службу і службу в органи внутрішніх справ без документально засвідченого факту виходу з українського громадянства.

"У зв'язку з цим пропонується вирішити проблему шляхом визнання відмови від громадянства України, оформленого в простій письмовій формі без підтвердження з української сторони", - сказано в повідомленні.

Як повідомляє ONLINE.UA, раніше всесвітньо відомий танцівник українського походження Сергій Полунін отримав громадянство Російської Федерації. Він опублікував світлину нового паспорта в своєму Instagram і вкотре заявив, що підтримує політику президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?