"Північний потік-2" може зірватися: в США повідомили приємні новини
Категорія
Політика
Дата публікації

"Північний потік-2" може зірватися: в США повідомили приємні новини

"Північний потік-2" може зірватися: в США повідомили приємні новини
Джерело:  online.ua

Газопровод "Північний потік-2", який прокладають з РФ у Німеччину через Балтійське море в обхід України, має багато перешкод, тому він може не завершитися. З даною заявою виступив політичний експерт, екс-посол США в Україні (2003-2006) Джон Гербст, повідомляє ONLINE.UA.

Він пояснив, що є декілька причин, чому проект буде нереалізований. По-перше, Дональда Трампа проти.

"Мені здається, що позиція адміністрації наступна: вони хочуть в першу чергу, щоб Берлін вирішив відмовитися від цього проекту. Якщо Берлін не готовий піти на це, вони хочуть, щоб Євросоюз, Єврокомісія попередила здійснення цього проекту, призупинила. І якщо так не піде, я думаю, що, напевно, адміністрація, врешті-решт, піде на санкції, щоб зупинити", - каже експерт.

По-друге, Аннеґрет Крамп-Карренбауер, яку вважають наступницею Меркель, виступала із заявою, що цей проект не в німецьких інтересах, але, напевно, все-таки буде цей проект здійснювати.

"Це не вислів лідера, який готовий наполягати на тому, що цей проект може бути завершений", - додав Гербст.

За словами експерта, третій момент полягає у тому, що до цього проекту у Європі зростає опозиція.

"Фірми-партнери проекту нервують. Ми знаємо, що Данія не дала добро на використання її території. Адвокати для проекту кажуть, що проект - це тільки трубопровід під Балтійським морем. Але насправді цей проект не існує без трубопроводу на російській землі", - каже він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2" — він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?