Влада країн Балтії та Польщі вступилася за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада країн Балтії та Польщі вступилася за Україну

Влада країн Балтії та Польщі вступилася за Україну
Джерело:  online.ua

Міністри закордонних справ країн Балтії та Польщі під час візиту до України засудили рішення влади РФ про продовження арешту українських моряків, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС Естонії.

Вказано, що міністри висловили стурбованість ситуацією в Україні і підтвердили свою незмінну підтримку.

"Росія продовжує свою агресивну діяльність в Азовському морі щодо закріплення нелегальної анексії Криму, порушуючи суверенітет і територіальну цілісність України", - заявив глава МЗС Естонії Свен Міксер.

Окрім того, дипломати піддали різкій критиці владу Росії в зв'язку з судовим рішенням про продовження арешту українських моряків до квітня.

"Кораблі і їх екіпажі необхідно негайно звільнити, і забезпечити для судів України та інших держав вільний прохід через Керченську протоку згідно міжнародного права", - наголосив Міксер.

Як повідомлялося, через погодні умови міністри не змогли дістатися Маріуполя, як спочатку планувалося. За допомогою відеозв’язку з Дніпра вони обговорили з мером Маріуполя Вадимом Бойченком поточні проблеми регіону. Мер, зокрема, розповів про можливості пересування суден в українські порти Приазов'я.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін пов’язав затримання українських моряків біля Керчі з загрозою підриву Керченського моста. Окрім того, очільник Кремля додав що РФ буде робити в Криму все для свого захисту, хоча "зайвого" робити не планує.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  Путін розповів, що його кум, лідер проросійської організації "Український вибір — право народу" Віктор Медведчук літав у Росію, щоб домовиться про звільнення 24 українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?