"Це неможливо": у Путіна розповіли про плани РФ на Білорусь
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це неможливо": у Путіна розповіли про плани РФ на Білорусь

"Це неможливо": у Путіна розповіли про плани РФ на Білорусь
Джерело:  online.ua

Створити спільну конституцію, суд і парламент з Білоруссю поки неможливо, але РФ на цьому і не наполягає. З даною заявою виступив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Він додав, що договір про створення Союзної держави, зокрема, включає "багато чого з тих речей, які в той час об'єднали країни".

"Там було передбачено і прийняття конституційного акту, і створення союзного парламенту, і суду Союзної держави. У той час це було добровільно узгоджено між Москвою і Мінськом. З плином часу, звичайно, стало зрозуміло, що ні спільної конституції, ні загального парламенту, ні загального суду поки, напевно, створити неможливо, і ми на цьому зовсім не наполягаємо", - додав він.

Окрім того, російський дипломат нагадав, що в ході останніх контактів президентів Білорусі і Росії в грудні минулого року були обговорені ті положення Союзного договору, які стосуються конкретних і практичних речей в сфері економіки і торгівлі, зокрема, формування єдиної грошової одиниці, єдиної грошової і кредитної політики , податкової політики.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Путіна прокоментували слова Лукашенка про розрив союзу Білорусі з Росією. У МЗС РФ заявили, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?