Чому нас дратують щасливі люди у соцмережах - пояснення психотерапевта
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому нас дратують щасливі люди у соцмережах - пояснення психотерапевта

Чому нас дратують щасливі люди у соцмережах - пояснення психотерапевта
Джерело:  Inspired

Людина, яка починає звикати до ілюзій в соціальних мережах, рано чи пізно стикається з розчаруванням та знеціненням. Однак психологічно зрілі, зайняті своїм життям люди не мають проблем з ідеальними картинками, з красивого життя інших людей.

Такою думкою поділилася психотерапевт, психоаналітик Ксенія Черник, передає ONLINE.UA з посиланням на  Inspired.

"Такі люди можуть мотивувати себе чи надихнути, щоб досягнути цього. Але це можливо за таких умов – людина розуміє, що таке конструктивна заздрість і що вона заздрить лише тому, що для неї має цінність. Вона ставить питання: "Що мене зачепило у цій фотографії і чому?". Після цього у неї з’являється розуміння того, що їй бракує у житті і як цього досягнути", - сказано в повідомленні.

Експертка пояснює, що за цим ховається страх визнати власну вразливість та показати справжні емоції. Тобто людині складно визнати, що її щось зворушило, найпростіше написати гнівний/саркастичний/іронічний коментар. А плакати ще більше соромно, навіть якщо це від радості.

Як повідомляє ONLINE.UA, раніше британський художник Мет Мейтленд опублікував підбірку знімків, які показують, як могли б виглядати знаменитості 20 століття, якби стали популярними у соціальних мережах у 2018 році і слідкували би за останніми б’юті-трендами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?