"Донбас не здасться": в Кремлі шокували новою скандальною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Донбас не здасться": в Кремлі шокували новою скандальною заявою

"Донбас не здасться": в Кремлі шокували новою скандальною заявою
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України є неприйнятною і пообіцяв, що "Донбас не здасться". З даною заявою він виступив на прес-конференції в Москві за підсумками російської зовнішньої політики в 2018 році, передає ONLINE.UA.

За словами російського дипломата, місія ООН потрібна тільки для охорони спостерігачів ОБСЄ на сході України.

"У відповідь наші західні, перш за все, американські колеги висунули правило, яке вигадав Курт Волкер - представник США з українського врегулювання. Ці правила полягали не в тому, щоб, як передбачено Мінськими домовленостями, сприяти прямому діалогу між Києвом і ополченням (підконтрольні РФ бойовики - ред.) і забезпечувати в цьому діалозі за посередництва ОБСЄ вирішення всіх питань", - заявив Лавров.

 На його думку, пропозицією США передбачається розпустити окупаційне керівництво в Донецьку і Луганську і "направити поліцію ООН і адміністрацію ООН, яка буде там все вирішувати".

Як повідомляв ONLINE.UА, колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що президент Росії Володимир Путін через санкції і втрати солдатів усе ж виведе війська РФ з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?