Ніколи не забудемо: в Україні відзначають день пам'яті "кіборгів"
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніколи не забудемо: в Україні відзначають день пам'яті "кіборгів"

Ніколи не забудемо: в Україні відзначають день пам'яті "кіборгів"
Джерело:  online.ua

16 січня Україна вшановує пам'ять "кіборгів" – військових і добровольців, які загинули під час захисту Донецького аеропорту. День пам'яті відзначають щороку з ініціативи волонтерів та українських воїнів. Героїчна оборона аеропорту тривала 242 дні, передає ONLINE.UA.

Бої за аеропорт тривали з травня 2014 по січень 2015 року і закінчилися після повної руйнації старого та нового терміналів.

Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських захисників, поранено понад 500. Лише з 18 по 21 січня 2015 року в результаті підриву одного з терміналів загинули 58 "кіборгів".

Перед останньою битвою українські захисники виконали Гімн України. Більшість хлопців загинули в цьому протистоянні з ворогом.

Один з учасників боїв за Донецький аеропорт розповів деталі блокади.

"Територію аеропорту постійно обстрілювали, але точного місця перебування складу ЗСУ сепаратисти не знали. Вони думали, що нас було 1200 людей, але, по факту, ми мали лише близько 200 людей. А підрозділи сил АТО знаходилися на відстані 30 кілометрів від аеропорту... Ми постійно підтримували зв’язок з нашими військовослужбовцями та надіялися, що скоро почнеться наступ, і наші підрозділи нас звільнять з цієї блокади", - розповів боєць ЗСУ, ім'я та прізвище якого не називається з міркувань безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український фільм про захисників Донецького аеропорту "Кіборги" в перші ж вихідні показу встановив рекордні збори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?