Чому РФ атакувала українські кораблі - пояснення Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому РФ атакувала українські кораблі - пояснення Міноборони

Чому РФ атакувала українські кораблі - пояснення Міноборони
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що Росія хотіла спровокувати українські кораблі у Керченській протоці відкрити вогонь у відповідь, щоб почати відкриту агресію проти України, передає ONLINE.UA.

"Одне з завдань, яке Росія ставила перед собою, коли організовувала провокацію у Керченській протоці, спровокувати нас на відповідь, щоб ми почали стріляти і використати цю можливість, щоб почати відкриту агресію проти України", - розказав Полторак.

За його словами, друга мета - це примусити нас відмовитися від проходу через Керченську протоку в Азовське море і так фактично провести анексію й Азовського моря.

"Звичайно на такий крок ми ніколи у житті не погодимося. Жодного клаптика своєї території ми не віддамо", - додав він.

Очільник Міноборони наголосив, що Україна не відмовиться від свого законного права у відповідності з усіма міжнародними зобов'язаннями морського права, міжнародними договорами, проходити через Керченську протоку.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії  Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.  Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?