СБУ затримала проросійську пропагандистку зі Львова - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала проросійську пропагандистку зі Львова - перші подробиці

СБУ затримала проросійську пропагандистку зі Львова - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України затримала антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко (Віщур), яку видворили з території Росії. У сусідню країну пропагандистка втекла ще 3 роки тому зі Львова, передає ONLINE.UA.

Вказано, що з 2014 року агітаторка розповсюджувала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України.

"У серпні 2015 року пропагандистка виїхала на тимчасово окуповані території України, а згодом і до Росії. Жінка у ЗМІ постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України.14 грудня 2018 року пропагандистку оголосили у розшук, а 15 грудня Галицький райсуд Львова дозволив її затримати, щоб обрати запобіжний захід – тримання під вартою", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що обрати їй міру запобіжного заходу може лише той суд, який і давав дозвіл на її затримання, тому її везуть до Львова. Проти пропагандистки відкрито кримінальну справу за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Їй загрожує до 5 років в’язниці.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  працівникам СБУ вдалося затримати керівника агентурної мережі російської воєнної розвідки, який діяв на території Миколаївської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?