В Міноборони України поскаржилися на дорожнечу стандартів НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В Міноборони України поскаржилися на дорожнечу стандартів НАТО

В Міноборони України поскаржилися на дорожнечу стандартів НАТО
Джерело:  online.ua

Повний перехід України на стандарти НАТО вимагає дуже великого фінансування і може розтягнутися на тривалий період. З даною заявою виступив міністр оборони Степан Полторак.

"У НАТО вступають не збройні сили і не міністерство оборони - в НАТО вступає країна. Для цього нам треба дуже добре попрацювати. Завдання з реформування Міністерства оборони та Збройних сил за стандартами Альянсу ми визначили і основні стандарти ми повинні отримати (ввести - ред.) до кінця 2020 року", - сказав Полторак.

За його словами, повністю перехід на всі стандарти НАТО ми зможемо здійснити лише тоді, коли у нас буде повний фінансовий ресурс, а він, і взагалі реформа армії, є дуже дорогими

"Тому що провести реформи - підготовку, реформу кадрового забезпечення, реформу логістичного забезпечення, реформу бойового забезпечення, реформу органів військового управління - можна здійснити протягом певного періоду, при цьому не маючи величезного фінансового ресурсу. А поміняти всю техніку та озброєння - треба мати можливості закупівлі і мати фінансовий ресурс. Тому цей процес є більш тривалим", - пояснив Полторак.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?