Facebook видалив російські акаунти, які писали про Україну
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook видалив російські акаунти, які писали про Україну

Facebook видалив російські акаунти, які писали про Україну
Джерело:  online.ua

Соціальна мережа Facebook видалила 364 групи, сторінки і акаунти, що створені в Росії і діють в Україні, за участь в скоординованій недостовірній поведінці. Про це повідомив глава відділення політики кібербезпеки соцмережі Натаніель Глейхер, передає ONLINE.UA.

"Особи, які стоять за цими обліковими записами, в основному називалися українцями і використовували різні фіктивні облікові записи, одночасно ділячись місцевими українськими новинами на різні теми, такими як погода, протести, НАТО і стан здоров'я в школах. Ми виявили деякі технічні збіги з діяльністю в Росії, яку ми спостерігали до проміжних виборів в США", - повідомив він.

Глейхер зазначив, що йдеться про 26 сторінкок, 77 облікових записів Facebook і 4 групи, а також 41 обліковий запис Instagram. Загальне охоплення аудиторії: близько 180 тис. користувачів Facebook і більше 55 тис. користувачів Instagram були дописувачами однієї або декількох з цих сторінок.

Витрати на рекламу склали близько 25 тис. доларів в Facebook і Instagram і оплачувалися в російських рублях. Перша публікація з'явилася в січні 2018 року, а остання - в грудні 2018 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американська компанія Facebook почне перевіряти достовірність інформації на фотографіях і відеороликах. Таким чином  адміністрація соцмережі буде боротися з "російськими пропагандистами", які поширюють фейкові новини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?