"Це розв’яже Путіну руки": в ЄС виступили з тривожним прогнозом
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це розв’яже Путіну руки": в ЄС виступили з тривожним прогнозом

"Це розв’яже Путіну руки": в ЄС виступили з тривожним прогнозом
Джерело:  Укрінформ

Депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" розв'яже руки Кремлю для подальшої агресії проти України, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Це проект, який Росія хоче реалізувати, щоб пустити газ в обхід України та позбавити країну фінансових надходжень. Але я б відзначив більш небезпечну ситуацію. Масштабність подальшої агресії Путіна залежить від розширення його можливостей постачати російський газ (в обхід України – ред.), оскільки він вже більше не потребуватиме українського шляху. Цьому треба запобігти", - переконаний депутат.

Політик підкреслив, що жорстко виступає проти проекту "Північний потік-2", який вважає політичним.

"Я закликаю, особливо мій уряд в Німеччині, змінити позицію у цьому питанні та переконати учасників проекту знайти інші шляхи та засоби співробітництва з Росією, але не за рахунок України", - заявив Галер.

Німецький політик також наголосив на необхідності збереження існуючих санкцій та вжиття додаткових заходів з метою посилення тиску на Росію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Путін висунув гучні особисті звинувачення Порошенко  і вперше прокоментував дії російських прикордонників в Керченській протоці під час затримання українських кораблів і моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?