"Все ще можна врятувати": США висунули вимогу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Все ще можна врятувати": США висунули вимогу РФ

"Все ще можна врятувати": США висунули вимогу РФ
Джерело:  online.ua

Заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявив, що Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності можна зберегти, якщо Росія знищить ракету 9М729, передає ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсантъ".

"Ми надали перелік умов, які мають бути виконані. Але росяни й самі прекрасно знають, що вони мусять зробити, щоб усунути допущені ними порушення договору: їм потрібно знищити ракету. Це [модифікація ракети] вже не варіант. Наші технічні фахівці вивчили це питання і прийшли до висновку, що це не можна перевірити", - сказала вона.

 Дипломат наголосила: єдине, що є перевіряється, - це "знищення ракет і пускових установок".

"Договір ще цілком можна врятувати! Росія просто повинна почати його виконувати. Необхідно знищити заборонені системи озброєнь, і договір залишиться в силі. У Росії до 2 лютого ще є шанс повернутися до виконання договору", - зазначив заступник держсекретаря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  Путін пригрозив відповіддю США на ультиматум по ракетному договору, заявивши, що якщо Вашингтон розірве ДРСМД, то Росія почне виготовляти ядерну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?