Дипломат пояснив, чому Німеччина не відмовиться від "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Дипломат пояснив, чому Німеччина не відмовиться від "Північного потоку-2"

Дипломат пояснив, чому Німеччина не відмовиться від "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер заявив, що ситуація в Україні підтверджує, що проект газопроводу "Північний потік-2" є нічим іншим, як політичним проектом. Однак зупиняти його на цій стадії вже недоцільно, передає ONLINE.UA.

За його словами, останні події в Україні не дозволяють назвати "Північний потік-2" лише комерційним проектом.

"Ми не можемо не визнати, що "Північний потік-2" є високо політичним проектом. Я власне вважаю, що відмовлятися від нього (проекту, – ред.) зараз, після 10 років дискусій, виконання 90% робіт, було би поганою ідеєю", – заявив він.

На його думку, тепер Берлін може заявити, що "енергетична зовнішня політика буде частиною юрисдикції Єврокомісії в галузі енергетики". Так, спільна послідовна зовнішня політика щодо Росії не може виключати тему енергетики.

"Але зараз склалася така ситуація, що нинішні правила та критерії дозволяють говорити німецькому уряду, що те, що роблять фірми, не заборонено європейськими законами", - сказав голова Мюнхенської конференції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон на брифінгу у Вашингтоні 10 грудня заявив, що Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?