"РФ сподівається на реванш в Україні": якою була зустріч ТКГ у Мінську
Категорія
Політика
Дата публікації

"РФ сподівається на реванш в Україні": якою була зустріч ТКГ у Мінську

"РФ сподівається на реванш в Україні": якою була зустріч ТКГ у Мінську
Джерело:  online.ua

Заступниця Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що Росія та представники окупаційної адміністрації Донецької та Луганської областей продовжують блокувати питання звільнення українських заручників. У Мінську під час зустрічі підгруп Тристоронньої контактної групи 17 січня у відповідь на звернення української сторони ті вигадують чергові побрехеньки, наприклад, що "листи не відкриваються", передає ONLINE.UA.

"На гуманітарній підгрупі представники ОРДЛО сьогодні (17 січня – ред.) то стверджували, що не отримували ніяких списків, які ми неодноразово надсилали наприкінці минулого року. А потім "згадали", що таки отримали й заявили..., що "листи не відкриваються", - повідомила вона.

Варто зазначити, що українська сторона двічі за цей місяць звернулася до модераторів ОБСЄ з вимогою провести спільне засідання ТКГ і гуманітарної підгрупи щодо звільнення заручників. Однак Гризлом відмовився від цієї пропозиції.

"Росіяни не приховують, що сподіваються на зміну влади і реванш в Україні", – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що представники ОРДЛО та країни-агресора "із радістю цитують деяких наших опозиціонерів, як ті принижують українську владу" та сподіваються на реалізації сценарію Москви.

Як повідомляв ONLINE.UА, колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що президент Росії Володимир Путін через санкції і втрати солдатів усе ж виведе війська РФ з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?