Введення миротворців ООН на Донбас: у Путіна виступили із зухвалою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Введення миротворців ООН на Донбас: у Путіна виступили із зухвалою заявою

Введення миротворців ООН на Донбас: у Путіна виступили із зухвалою заявою
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров стверджує, що пропозиція США про введення миротворці ООН на Схід України є недопустимою. З даною заявою він виступив на прес-конференції в Москві за підсумками російської зовнішньої політики у 2018 році, передає ONLINE.UA.

Дипломат також додав, що Росія запропонувала організувати місію ООН для охорони спостерігачів ОБСЄ на сході України.

"У відповідь наші західні, насамперед, американські, колеги висунули правило, яке вигадав Курт Волкер – представник США з українського врегулювання", – сказав голова МЗС РФ.

На думку Лаврова, ці правила полягали не в тому, щоб, як передбачено Мінськими домовленостями, сприяти прямому діалогу між Києвом і ополченням (проросійськими бойовиками, – ред.) і забезпечувати в цьому діалозі за посередництвом ОБСЄ розв'язання всіх питань. А в тому, щоб "ввести на Донбас 30-тисячний військовий контингент з важкими озброєннями та взяти під контроль весь периметр тієї території Донбасу".

"Вважаю, що нас всі розуміють, але хочуть удати, що це єдиний спосіб вирішення української кризи – піти на поводу у нинішньої влади й змусити Донбас здатися. Це не реально, це абсолютно нереалістично – на це сподіватися", - додав російський дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін похвалився, що Росія досягла серйозного прориву в створенні новітньої зброї, яке зможе забезпечити її безпеку на десятиліття вперед і змусить задуматися всіх, хто дотримується агресивної і мілітаристської риторики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?