Трамп закликав членів НАТО терміново активізуватися: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп закликав членів НАТО терміново активізуватися: що сталося

Трамп закликав членів НАТО терміново активізуватися: що сталося
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати повністю віддані НАТО, але повторив, що інші члени Альянсу повинні більше платити за свою безпеку. Цей заклик прозвучав під час його виступу в Пентагоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Ми будемо з НАТО на 100 відсотків, але, як я сказав країнам, ви повинні активізуватися і платити", - сказав Трамп.

Окрім того, очільник Білого дому повторив свою думку про те, що близькі союзники вже десятиліттями користуються щитом безпеки США і що його місія - зупинити це.

"Ми не можемо бути дурнями для інших. Ми не можемо бути такими. Ми не хочемо, щоб нас так називали. І я вам скажу, що за нашими спинами вони саме так і говорили", - сказав Трамп.

Як відомо, американський лідер часто публічно лаяв членів НАТО за те, що вони не підвищують оборонні бюджети. Перед вступом на посаду президента він назвав НАТО "застарілим", і незабаром після бурхливого саміту в липні минулого року він задався питанням, чи будуть США дотримуватися головного принципу взаємного захисту альянсу для таких маленьких країн, як Чорногорія.

Як повідомляв ONLINE.UА, повний перехід України на стандарти НАТО вимагає дуже великого фінансування і може розтягнутися на тривалий період.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?