"Його вже не зупинити": в Німеччині зробили невтішний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

"Його вже не зупинити": в Німеччині зробили невтішний прогноз

"Його вже не зупинити": в Німеччині зробили невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Спорудження спірного газопроводу "Північний потік-2" з Росії до Німеччини вже не зупинять навіть санкції США. З таким невтішним прогнозом виступив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Цей проект не зірве вже ніхто. Санкції США можуть призвести до виходу з нього західних компаній, у тому числі німецьких концернів. Це, однак, не призведе до згортання проекту. В такому разі Росія реалізує його сама, і тоді вже ніхто не буде мати впливу на збереження транзиту газу через Україну", - сказав Маас.

Як відомо, противники "Північного потоку-2" побоюються, що після запуску нового газопроводу Росія припинить постачати газ через Україну. В даний час за участю ЄС ведуться переговори про збереження українського транзиту.

"Ці переговори, однак, втратять сенс, якщо США введуть санкції, і росіяни самостійно добудують газопровід", - попередив Маас.

 Будівництво газопроводу "Північний потік-2" протяжністю в 1200 кілометрів почалося давно, майже третина газопроводу вже прокладена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2" — він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?