Самі загострили ситуацію: Путін виступив з новою погрозою
Категорія
Політика
Дата публікації

Самі загострили ситуацію: Путін виступив з новою погрозою

Самі загострили ситуацію: Путін виступив з новою погрозою
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що рішення влади Косова утворити власну армію створює ризик дестабілізації ситуації на Балканах. Про це він повідомив після переговорів з президентом Сербії Александаром Вучичем у Белграді, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Намір Косова сформувати власні збройні сили очільник Кремля вважає провокацією.

"На жаль, за останній час косовська влада зробила серію провокаційних кроків, що серйозно загострили ситуацію, і перш за все маю на увазі заяву косовської сторони від 14 грудня про утворення так званої армії Косова", - сказав Путін.

Окрім того, російський президент назвав рішення Приштини прямим порушенням резолюції ООН, яка не допускає створення на території Косова будь-яких військових формувань, крім міжнародного оонівської контингенту.

"Подібні безвідповідальні дії керівництва Косова можуть привести до дестабілізації на Балканах", – додав Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабич попередила Косово про серйозні наслідки у разі створення там армії. Вона наголосила, що цілком можливе збройне втручання в колишню провінцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?