"Газпром" може це зробити": в "Нафтогазі" повідомили тривожну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Газпром" може це зробити": в "Нафтогазі" повідомили тривожну новину

"Газпром" може це зробити": в "Нафтогазі" повідомили тривожну новину
Джерело:  online.ua

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту, передає ONLINE.UA.

На його думку, ключовим завданням України на запланованих тристоронніх газових переговорах є збереження транзиту.

"Крім того, ми хочемо щоб контракт, який буде підписано, відповідав всім нормам європейського права. Якщо ці дві умови буде виконано, ми матимемо обсяг та гарантії, що ці обсяги будуть нам або надаватися, або Україна отримуватиме гроші, якщо російська сторона не буде виконувати свої зобов’язання", - заявив Коболєв.

Коболєв зазначив, що російська сторона напередодні зірвала тристоронні технічні переговори.

"Моє враження – вони тягнуть час до завершення політичного процесу (виборів в Україні – ред.). Чи буде достатньо часу навіть після парламентських виборів такі угоди укласти? Якщо підготовчі процеси будуть йти протягом року, я думаю, що достатньо. Чи є вірогідність, що "Газпром" відмовиться (підписувати новий контракт – ЕП.) і буде намагатися увійти в період 2020 року без контракту? Так, таке вже було. Чи може він відключити транзит? Може. Це вже було двічі зроблено. Це були 2006 і 2009 роки. Обидва рази в січні, створюючи шалений тиск як на Європу, так і на Україну", - додав Коболєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Кремля Володимир Путін заявив, що російська делегація наступного тижня вирушить до Брюсселя. Там на тристоронній зустрічі щодо газових питань обговорять також транзит газу через Україну в контексті будівництва «Північного потоку-2» та «Турецького потоку».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?