Путін дозволив: навіщо до Керчинської протоки їдуть іноземні фахівці
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін дозволив: навіщо до Керчинської протоки їдуть іноземні фахівці

Путін дозволив: навіщо до Керчинської протоки їдуть іноземні фахівці
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін погодився на пропозицію канцлерки Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких і французьких фахівців у Керченську протоку. Про це повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції після переговорів з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом, повідомляє ONLINE.UA.

"Уже більше місяця назад канцлер Меркель просила президента Путіна дозволити німецьким фахівцям приїхати в район Керченської протоки і подивитися, як здійснюється прохід через цю акваторію, враховуючи, що необхідно дотримуватися норм безпеки... І президент Путін зразу погодився", - сказав Лавров.

За його словами, згодом німецька політикиня попросила, щоб німецькі фахівці приїхали разом з французькими, і на це президент Росії теж погодився.

"Ми сказали чесно, якщо наші колеги зацікавлені в тому, що обіцяв президент Путін канцлеру Меркель, це можна зробити сьогодні, завтра, в будь-який час. Якщо ідея полягає в необхідності оформити все це в якусь політичну процедуру, в якій буде і українська сторона приймати якісь рішення, то ми ризикуємо опинитися в тій же ситуації, в якій опинився "Нормандський формат" з "формулою Штайнмайера", - підсумував Лавров.

Як повідомляв  ONLINE.UA, раніше член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Дмитро Тимчук заявив, що численні провокації Російської Федерації в Азовському і Чорному морях змушують Україну працювати над створенням свого флоту. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?