Об'єднання Росії та Білорусі: Лукашенко виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Об'єднання Росії та Білорусі: Лукашенко виступив з гучною заявою

Об'єднання Росії та Білорусі: Лукашенко виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко назвав умови, на яких можливий розвиток союзного будівництва з Росією, в тому числі введення єдиної валюти. Про це він повідомив на зустрічі напередодні 100-річчя білоруської дипломатичної служби, передає ONLINE.UA з посиланням на "БЕЛТА".

"Союз - будь ласка. Об'єднання - будь ласка, але це люди повинні вирішити, а не ми. Ми не відмовляємося від жодної тези. Якщо хтось мені починає говорити про об'єднання, то знову ж таки з даху: давай валюту спільну. Ми не проти спільної валюти, але це має бути спільна валюта, а не валюта Центробанку Росії", – заявив Лукашенко.

Окрім того, білоруський лідер наголосив, що виступає за рівні умови та підхід.

 "Ми повинні захистити свій суверенітет і незалежність. Ми не проти росіян, поляків, литовців. Ми хочемо бути в будь-якому союзі, але жити у своїй власній квартирі. У нас ця квартира є. Наші сусіди, які б вони не були, ми їх не вибираємо, і ми готові з усіма будувати добрі, теплі, взаємовигідні відносини", – запевнив Лукашенко.

У той же час він заявив: "як би у нас не складалися відносини з Росією, ми ніколи не дозволимо, щоб у нас в Білорусі на цій святій землі погано ставилися до росіян".

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Путіна прокоментували слова Лукашенка про розрив союзу Білорусі з Росією. У МЗС РФ заявили, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?