Нарешті знайдено ген, який відповідає за ожиріння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Нарешті знайдено ген, який відповідає за ожиріння

Нарешті знайдено ген, який відповідає за ожиріння
Джерело:  online.ua

Вчені з університету Ціньхуа в Пекіні виявили ген, що відповідає за відкладення жиру в організмі. За їхніми словами, це ген - Oct3, передає ONLINE.UA з посиланням на PLoS Biology.

Зазначається, що американські фахівці провели експеримент на мишах. Вони помістили гризунів в спеціальну "морозилку", в якій досліджували механізми організму, що допомагають істоті зігрітися. Виявилося, що ген Oct3 відіграє в цьому ключову роль.

"В організмі людей, як і у мишей, є кілька видів підшкірного жиру. Бурий жир зустрічається в основному у дитинчат і зникає в міру зростання. Він використовується організмом для швидкого спалювання калорій і обігріву тіла. А білий жир є "коморою" поживних речовин. Вказано, що низька температура активізує ген Oct3, який перетворює частину білого жиру на бурий. Вчені видалили цей ген у кількох мишей. Їхня температура тіла піднялася на кілька градусів, і вони почали спалювати на 20-30% калорій більше, ніж миші з геном Oct3", - сказано в повідомленні.

На думку вчених, препарат, який зможе тимчасово заблокувати роботу гена Oct3, зможе стати одним з найуспішніших препаратів від ожиріння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  здоровим людям хліб необхідно їсти щодня,  адже саме він є здоровим джерелом клітковини, вітамінів і мікроелементів – зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?