Німеччина звернулася до Росії з жорсткою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина звернулася до Росії з жорсткою вимогою

Німеччина звернулася до Росії з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас на зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим заявив, що РФ повинна забезпечити надійну навігацію суден через Керченську протоку, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми стурбовані ситуацією в Азовському морі. У Москві я сьогодні ще раз піднімав це питання з представниками Росії, зокрема, в розмові з Лавровим. Я чітко дав зрозуміти, чого ми очікуємо: Росія повинна забезпечити надійний прохід через Керченську протоку", – сказав Маас.

Німецький дипломат наголосив, що подібна ситуація не повинна повторитися.

"Ми чуємо, що це вже сталося. Ми хочемо, щоб це було на триваючій базі забезпечено. Криза, яка була в грудні, в такому вигляді не повинна більше повторитися", – додав глава німецького зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, раніше політичний експерт  та голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко пояснив, що заяви Росії про подальшу затримку кораблів, які проходитимуть Керченською протокою, треба сприймати серйозно. На його думку, це не шантаж. Нові спроби для України можуть мати більш важкі наслідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін намалював схему "порушень" українських кораблів у Керченській протоці для Меркель та Макрона, щоб переконати їх в тому, що вони йшли до Керчі для того, щоб підірвати міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?