У МЗС України розповіли про найближчі плани щодо миротворців на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У МЗС України розповіли про найближчі плани щодо миротворців на Донбасі

У МЗС України розповіли про найближчі плани щодо миротворців на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що концепція спільної миротворчої місії ООН та ОБСЄ на Донбасі вже є, однак вона ще обговорюється. У МЗС України сподіваються, що в ОБСЄ розуміють – дій спеціальної моніторингової місії недостатньо, передає ONLINE.UA.

Український дипломат запевнив,що обговорював це питання з чинним головою ОБСЄ Мирославом Лайчаком. У МЗС України також вважають важливим, що міжнародна спільнота починає усвідомлювати необхідність свого контролю.

"І дуже важливо, що, так би мовити, напрямок думки іде не тільки на мілітарну присутність, але також на поліцейський компонент і міжнародну адміністрацію", - каже Клімкін.

Окрім того, міністр зазначив, що у МЗС є для цього відповідний концепт. Однак, за словами Клімкіна, його наразі не час ініціювати офіційно.

"Ми його зараз поки що обговорюємо. Ми далекі від того, щоб він був ініційований в офіційній площині, але я вважаю, що така спільна місія може бути однією з ефективних опцій", – заявив міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава російського МЗС Сергій Лавров на Генасамблеї ООН назвав умови Москви на введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?