Розвідка США повідомляє про секретні випробування ракет у Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США повідомляє про секретні випробування ракет у Росії

Розвідка США повідомляє про секретні випробування ракет у Росії
Джерело:  online.ua

Росія провела успішне випробування противосупутникової ракети, випущеної з нової системи ПРО "Нудоль". Про це повідомляє CNBC з посиланням на два джерела, які безпосередньо знають вміст секретного звіту розвідки США, передає ONLINE.UA.

Вказано, що під час випробувань, що відбулися в грудні, протисупутникова ракета пролетіла 17 хвилин і майже 3000 км перш ніж успішно впасти в зону ураження.

"У розсекреченій частині доповіді викладено огляд нових російських, китайських, північнокорейських та іранських ракетних загроз, також основна увага приділяється протисупутниковим можливостям, які "можуть загрожувати космічним активам США".Згідно з оглядом ракет, "Росія розвиває різноманітний набір протисупутникових можливостей, в тому числі ракети наземного базування і зброю спрямованої енергії, і продовжує запускати "експериментальні" супутники, які проводять складні операції на орбіті для розширення протикосмічних можливостей", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що PL-19 Nudol, система, яка, за оцінками американської військової розвідки, буде зосереджена в основному на протисупутникових місіях, була успішно випробувана двічі в 2018 році. Зброя, випущена з мобільної пускової установки, в останній раз випробовувалась 23 грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія розмістила ракети і пускові установки "Іскандер" поблизу кордону з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?