"Це антиросійські плани": в Кремлі розізлилися на США
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це антиросійські плани": в Кремлі розізлилися на США

"Це антиросійські плани": в Кремлі розізлилися на США
Джерело:  online.ua

США незабаром почнуть скасовувати давнє збройне ембарго щодо Кіпру, тому що Білий дім визнає внесок середземноморської острівної держави у зміцнення регіональної стабільності та безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на AP.

Міністр закордонних справ Кіпру Нікос Христодулідіс зазначив, що Вашингтон бачить "додаткову цінність" надання країні можливості придбати військову техніку, що допоможе розширити його можливості для підвищення регіональної безпеки.

"Ембарго наклали 1987 року з метою запобігання нарощуванню зброї, що перешкоджатиме дипломатичним зусиллям щодо об'єднання розділеного Кіпру. Острів розколовся за етнічною ознакою 1974 року після турецького вторгнення, що відбулося після перевороту, спрямованого на об'єднання з Грецією", - сказано в повідомленні.

Зростання інтересу США до багатого газом східного Середземномор'я, схоже, розгнівало Росію.

Російське міністерство закордонних справ минулого місяця попередило про те, що воно називає "антиросійськими планами" військового нарощування США на Кіпрі, щоб протистояти зростаючому впливу Росії в регіоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США демократи зірвали голосування по новим санкціям проти Росії. Вони вимагають скасування шатдауну,  який триває вже майже місяць, після чого погодяться розглядати санкційні законопроекти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?