"Я зроблю все можливе": Меркель виступила з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Я зроблю все можливе": Меркель виступила з важливою заявою

"Я зроблю все можливе": Меркель виступила з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила 19 січня, що зробить все можливе, щоб Велика Британія залишила Європейський Союз з угодою, адже, зокрема, на ній лежить історична відповідальність, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Я працюватиму до останнього дня, щоб отримати рішення з угодою про вихід Великої Британії з ЄС, і я працюватиму над тим, щоб мати найкращі відносини", - сказала Меркель у північному місті Росток.

Вона вкотре наголосила, що Німеччина поважає рішення Великої Британії вийти, але додала: "Ми несемо відповідальність за формування процесу розлучення, щоб люди не похитували головами на нас через 50 років і не казали, чому вони не були в змозі зробити компроміс?"

На її думку, навіть після Brexit Велика Британія повинна бути важливим партнером.

Як відомо, британський парламент 29 січня обговорить та проведе голосування щодо так званого "плану Б" прем’єр-міністра Терези Мей щодо виходу країни з ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  канцлерка Німеччини Ангела Меркель відмовила Терезі Мей, яка намагається домогтися додаткових гарантій за угодою Brexit, в нових переговорах. Вона заявила, що ніяких обговорень більше не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?