У Чорне море йде американський ракетний есмінець: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чорне море йде американський ракетний есмінець: що сталося

У Чорне море йде американський ракетний есмінець: що сталося
Джерело:  online.ua

США направили в Чорне море есмінець USS Donald Cook. Він йде в чорноморський регіон для контролю за безпекою. У Росії вже почали стеження за американським ракетним есмінцем.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу командування 6-го флоту ВМС США.

"ВМС США продовжують надавати підтримку нашим союзникам і партнерам в загальних регіональних інтересах для забезпечення стабільності на море. Наш візит продемонструє взаємодія ВМС в досягненні загальних цілей безпеки в цьому регіоні", - повідомив командир есмінця Метью Пауелл.

Про вхід американського есмінця в Чорне море також повідомив посол України в США Валерій Чалий.

"Хороша новина: ракетний есмінець Атлантичного флоту США типу «Арлі Берк» Дональд Кук (USS Donald Cook (DDG-75)) проходить Чорноморські протоки на шляху до Чорного моря. Не завадить", - написав він.

У Національному центрі управління обороною Російської Федерації (НЦУО) Міноборони повідомили, що ескадрений міноносець Donald Cook зайшов в акваторію Чорного моря ввечері 19 січня. За ним відразу ж почав спостерігати сторожовий корабель Чорноморського флоту "Допитливий". Також Росія буде стежити за есмінцем ВМС США за допомогою електронних та технічних засобів флоту.

У Міноборони РФ додали, що Росія на Чорному морі створила угруповання, яке здатне забезпечити захист від усіх загроз. Зокрема, російські військові розгорнули в окупованому Криму чотири дивізіони систем ППО великої дальності С-400 "Тріумф", а також кілька дивізіонів зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку січня американський військовий корабель USS FortMcHenry увійшов у Чорне море через протоку Босфор. Він буде проводити спільні операції з союзниками для забезпечення безпеки і стабільності в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?