США вивели на орбіту секретний розвідувальний супутник: опубліковано видовищне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

США вивели на орбіту секретний розвідувальний супутник: опубліковано видовищне відео

США вивели на орбіту секретний розвідувальний супутник: опубліковано видовищне відео
Джерело:  online.ua

Компанія United Launch Alliance вивела на орбіту Землі секретний розвідувальний супутник, який буде збирати інформацію в інтересах Нацуправління військово-космічної розвідки США.

Видовищне відео запуску супутника компанія ULA опуліковала в мережі, повідомляє ONLINE.UA.

Віце-президент програми державних і комерційних польотів ULA Гері Вентц повідомив, що запущений секретний супутник має критично важливе значення для подальших місій щодо забезпечення національної безпеки. Він не уточнив дані про супутник, але є неофіційна інформація, що в космос запустили развідувальний супутник KH-11 Key Hole ("Замкова щілина").

"Основне завдання супутника - передача розвідувальному співтовариству США зображень з ультрависокою дозволом в режимі реального часу", - йдеться в повідомленні компанії ULA.

Запуск секретного супутника США на орбіту Землі відбувся ввечері 19 січня. Важка ракета-носій Delta IV Heavy з апаратом була запущена з пускового комплексу 6 на авіабазі ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія в 21:05 за київським часом.

Слід зазначити, що запуск цього супутника кілька разів відкладався на останніх секундах відліку через технічні проблеми.

Повідомляється, що за розмірами запущений секретний супутник нагадує космічний апарат "Хаббл". Він має довжину 19,5 метрів, діаметр - близько 3 метрів.

Запуск секретного розвідувального супутника США на орбіту Землі - відео:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії створили космічні супутники-вбивці, які здатні виводити з ладу інші космічні апарати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?