Ми не були згодні з тим, що там відбувалося: до ПЦУ приєдналася ще одна громада, яка вийшла з УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми не були згодні з тим, що там відбувалося: до ПЦУ приєдналася ще одна громада, яка вийшла з УПЦ МП

Ми не були згодні з тим, що там відбувалося: до ПЦУ приєдналася ще одна громада, яка вийшла з УПЦ МП

До Православної церкви України приєдналася релігійна громада Запоріжжя і священик Храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Ігор Савва. Це громада вийшла з УПЦ МП ще на початку 2018 року, так як Савві заборонили вести службу через його проукраїнську позицію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Священик розповів, що вже майже рік релігійна громада Храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії була надана сама собі. Він підкреслив, що дуже чекав створення Православної церкви України і тепер його нічого не стримує, щоб стати її частиною.

"Цей період був дуже важливий для нас після того, як наша громада була в Московському патріархаті, ми були надані самі собі і мали таку можливість утвердитися в основах віри, в своєму виборі, тому що ми не просто пішли з Московського патріархату - ми змушені були піти, бо не були згодні з тим, що там відбувалося", - зазначив Савва.

За словами священика, громада із Запоріжжя попросилася до одного з двох єпископів, які були колись в УПЦ МП, а тепер приєдналися до Православної церкви України. Ним став митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

"Ми вибрали такий спосіб приєднання тому, що, думаю, це буде хорошим прикладом для інших парафій УПЦ МП, бо багато з них довгі роки виховувалися в такому неприйнятті УПЦ КП, і тому можливо ось так відразу не готові приєднатися до єпископів, які зовсім недавно визначалися як єпископи УПЦ КП", - зазначив Савва.

Нагадаємо, запорізькому священикові Ігорю Савві керівництво місцевої єпархії УПЦ МП заборонило вести службу в храмі, де він служив 19 років. Це сталося в березні 2018 року. Тоді повідомлялося, що повідомити про відсторонення Савви від служби за його проукраїнську позицию приїхали священики з місцевої єпархії УПЦ МП в супроводі молодих людей спортивної зовнішності. Присутні при цьому парафіяни навіть були змушені викликати поліцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Житомирщині перший прихід УПЦ МП вирішив перейти в ПЦУ, незважаючи на незгоду настоятеля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?