Росія хоче змусити адвокатів відмовитися від захисту українських моряків: в Меджлісі зробили тривожну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія хоче змусити адвокатів відмовитися від захисту українських моряків: в Меджлісі зробили тривожну заяву

Росія хоче змусити адвокатів відмовитися від захисту українських моряків: в Меджлісі зробили тривожну заяву
Джерело:  online.ua

Російська влада перебирає варіанти тиску на адвокатів, які захищають українських моряків, незаконно захоплених в Керченській протоці. Окупанти хочуть змусити їх відмовитися від захисту військовополонених, що призведе до серйозних наслідків.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, передає ONLINE.UA.

Він уточнив, що в команді, що здійснює захист військовополонених українських моряків, 34 адвоката. 13 адвокатів з Криму і 18 з Москви. Ще троє резервних. За словами Джелялова, Росія шукає способи тиску на них для примусової відмови від захисту.

"Ми цілком можемо очікувати чергові спроби тиску на адвокатів, за прикладом Фейгіна, Полозова, Курбедінова, Беньяша та інших, З метою, як мінімум спонукати їх відмовитися від захисту військовополонених українських моряків, або, як максимум, позбавити їх взагалі права займатися адвокатською практико ", - написав Джелялов, підкресливши, що якщо окупантам вдасться це, то без захисту можуть залишитися десятки бранців Кремля.

Представник Меджлісу зазначив, що ні Кремль, ні "влада" окупованого Криму не очікували, що українських моряків стануть захищати кримські адвокати і мешканці півострова.

"Упевнений, що в кримському "керівництві" цей факт був сприйнятий мало не як особиста образа, черговий саботаж пропагандистської картинки загальної згоди і благополуччя в Криму. Тому група серйозних дядь перебирає варіанти, що б цим кримським адвокатам зробити такого, від чого неповадно їм стало українських моряків захищати", - пише заступник голови Меджлісу, підкреслюючи, що невідомо, чи прийшла така установка з Москви або у "кримських товаришів нерви здають".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лефортовський суд Москви продовжив на три місяці арешт всім 24 військовополоненим українським морякам, яких звинувачують в РФ в незаконному перетині російського кордону. Українських військовополонених залишили під вартою до 24 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?