"Віддаємо Путіна замість Курил": тисячі росіян вийшли на мітинги проти влади
Категорія
Світ
Дата публікації

"Віддаємо Путіна замість Курил": тисячі росіян вийшли на мітинги проти влади

"Віддаємо Путіна замість Курил": тисячі росіян вийшли на мітинги проти влади
Джерело:  online.ua

20 січня в Москві та інших містах РФ пройшли масштабні мітинги проти путінської влади. Росіяни виступили проти передачі Японії Курильських островів, територіальний спір за якими триває між Москвою і Токіо вже десятки років, повідомляє ONLINE.UA.

На фото, опублікованих в соцмережах, видно, що росіяни вийшли на мітинги з плакатами: "Руки геть від Курил", "Досить розпродавати Росію", "Віддаємо Путіна замість Курил". За попередніми даними, тільки в Москві на Суворовської площі зібралося близько 2000 осіб, які виступають проти путінської влади.

Повідомляється, що організували масштабні мітинги в Москві та інших містах кілька рухів і політичних партій, включаючи "Лівий фронт", "Партію справи", "Громадянську солідарність" та інші. Відомо про кілька затриманих.

Слід зазначити, що в акції протесту взяв участь один з колишніх ватажків "ДНР" Ігор Гиркин. Крім Москви, мітинги під лозугом "Курили - наша земля!" пройшли в Хабаровську, Находці, Калінінграді, Південно-Сахалінську.

Раніше повідомлялося, що 14 листопада 2018 року на зустрічі лідери Росії і Японії нібито домовилися повернутися до обговорення умов меморандуму 1956 року народження, за яким Москва начебто погоджувалася передати японській стороні два з чотирьох островів. Кілька днів тому переговори продовжилися - прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе після них заявив про повну рішучість до укладення мирного договору з Росією, хоча домовленостей щодо спірних Курил по так і не вдалося досягти.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що питання суверенітету Росії над Курильськими островами не обговорюється, оскільки вони є територією РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?