Перший "Кривавий Супермісяць" 2019 року: коли українці побачать незвичайне явище
Категорія
Технології
Дата публікації

Перший "Кривавий Супермісяць" 2019 року: коли українці побачать незвичайне явище

Перший "Кривавий Супермісяць" 2019 року: коли українці побачать незвичайне явище
Джерело:  online.ua

В ніч з 20 на 21 січня відбудеться перше місячне затемнення 2019 року, яке співпаде з моментом найбільшого зближення супутника із Землею. Це видовищне астрономічне явище називається "Кривавий Місяць", яке зможуть побачити українці о 4:37 за київським часом, повідомляє ONLINE.UA.

"Кривавий Місяць" вважається непростим місячним затемненням - це яскраве і красиве видовище, в період якого диск Місяця опускається низько над горизонтом і здається неприродно великим. Українці повне тіньове затемнення Місяця зможуть спостерігати о 6:41. Максимальна фаза затемнення буде після 7 години ранку, коли над Україною вже зійде Сонце. Тому побачити "Кривавийу Місяць" вийде, тільки якщо небо буде відносно безхмарним. Слід зазначити, що подібний "Кривавий Супермісяць" очікується тільки в 2022 році.

Астрологи в переддень "Кривавого Супермісяця" нагадали, який вплив на людей роблять подібні явища. Вони відзначають, що дуже важливо в цей день побути на самоті, подумати про те, чого ви досягли, а що не вдалося, які бажання ви хотіли б втілити в життя і як цього домогтися.

Також фахівці попереджають, що в день місячного затемнення ні в якому разі не можна бажати комусь зла, проблем або неприємностей. Потрібно відмовитися від поганих слів щодо кого-небудь, тому що всі вони будуть мати зворотний ефект.

Нагадаємо, в ніч з 27 на 28 липня весь світ спостерігав видовищне астрономічне явище - місячне затемнення, яке стало найтривалішим в XXI столітті. Тривалість місячного затемнення століття склала 103 хвилини.

Раніше ONLINE.UA публікував фото і відео першого сонячного затемнення 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?