#10YearChallenge спеціально запустив Facebook: соцмережу запідозрили в крадіжці даних користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

#10YearChallenge спеціально запустив Facebook: соцмережу запідозрили в крадіжці даних користувачів

#10YearChallenge спеціально запустив Facebook: соцмережу запідозрили в крадіжці даних користувачів
Джерело:  online.ua

Соцмережа Facebook знову опинилася на межі гучного скандалу через популярний флешмоб #10YearChallenge. Користувачі почали сумніватися в безневинністі челенджа, підозрюючи, що флешмоб був запущений для того, щоб навчити алгоритм розпізнавати обличчя.

Таке припущення зробив головний редактор видання Wired Ніколас Томпсон, поділившись матеріалом журналістки Кейт О'Ніл, яка висловила гіпотезу, що флешмоб #10YearChallenge був запущений для розпізнавання облич штучним інтелектом, передає ONLINE.UA.

"Хіба це погано, що хтось може використовувати ваші фотографії в Facebook для тренування алгоритму розпізнавання облич? Не обов'язково, але, в деякому сенсі, це неминуче", - написала О'Ніл.

Її підтримав Томпсон, додавши: "Припустимо, ви хочете навчити алгоритм розпізнавання облич процесам старіння. Що зробите? Напевно, запустіть мем на кшталт #10yearchallenge".

У статті Wired також проаналізували, навіщо Facebook потрібен флешмоб #10YearChallenge. Там зазначається, що поки користувачі соцмереж активно викладають свої старі фотографії, порівнюючи колишніх себе з нинішніми, соцмережа збирає їх дані, наприклад, про місцезнаходження або події. Цю інформацію можуть використовувати для персоніфікації реклами, пошуку людей і навіть для аналізу ризиків страховими компаніями.

У Facebook заперечують свою причетність до запуску флешмобу #10YearChallenge. Там запевняють, що не використовують особисту інформацію користувачів в своїх інтересах, а челендж запущений без втручання співробітників соцмережі. Але користувачі переконані, що популярність челенджа доводить, що він комусь потрібен, нагадуючи про недавній скандал з витоком даних користувачів Facebook.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в компанії Facebook зізналися в новому масштабному витоку даних користувачів соцмережі. На цей раз жертвами стали близько семи мільйонів власників акаунтів, до фото яких отримали доступ розробники сторонніх додатків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?