На Донбасі випробували потужні гармати, здатні вражати ворожу силу ядерним пострілом: відео
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі випробували потужні гармати, здатні вражати ворожу силу ядерним пострілом: відео

На Донбасі випробували потужні гармати, здатні вражати ворожу силу ядерним пострілом: відео
Джерело:  online.ua

Українські військові провели тактичні навчання із застосуванням самохідних артилерійських установок "Піон", які знаходяться біля переднього краю фронту на Донбасі. Відео випробувань потужних гармат опублікувала прес-служба штабу ООС, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що 45-тонна САУ "Піон" призначена для придушення тилів, знищення особливо важливих об'єктів і засобів ядерного нападу в тактичній глибині майже до 50 км. Бійці ЗСУ регулярно проходять навчання, щоб кваліфіковано обслуговувати гармати.

"Піон - це не тільки ім'я крихитної квітки. "Піоном" називається потужна гармата, перевірена часом і боями. Вона і сьогодні стоїть на озброєнні українських артилеристів. Самохідна установка стріляє снарядами калібру 203,7 мм і здатна вражати цілі противника на відстані від 8, 4 до 47,5 км", - йдеться у відео.

Українські військові уточнили, що "Піон" може стріляти не тільки осколково-фугасними і фугасними снарядами, ця САУ може вражати ворожу силу ядерним пострілом.

Для розгортання батареї в бойовий порядок бійцям ЗСУ досить близько 10 хвилин. На здійснення пострілу - 1,5 хвилини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні найближчим часом з'явиться новий варіант модернізованого ракетного комплексу "Вільха". Його створюють інженери держпідприємства "Шепетівський ремонтний завод".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?